Teendők vemheskanca támogatás HIÁNYPÓTLÁS esetén

Tisztelt Tenyésztők!
Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a Magyar Államkincstár tájékoztatását a vemheskanca támogatások hiánypótlásával kapcsolatosan.
Kérjük,  hogy a támogatás sikeres igénybevétele érdekében szíveskedjenek a benne foglaltakra fokozott figyelmet fordítani!

Idézett szöveg:

„Elkezdtük kiküldeni a hiánypótló végzéseket, amiket a kötelező elektronikus kapcsolattartás miatt nem papíron küldünk ki, hanem feltöltésre kerülnek az ügyfél /meghatalmazott Ügyfélkapus tárhelyére. A feltöltésről az Ügyfélkapu értesítő e-mailt küld az ügyfél /meghatalmazott Ügyfélkapuhoz bejelentett e-mail címére. A hiánypótlás teljesítésre az ügyfélkapun a hiánypótló végzés megnyitásától számított 8 nap (nem munkanap!) áll rendelkezésére az ügyfeleknek.

A hiánypótlást elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítással elérhető elektronikus benyújtó felületen kell benyújtani, ami a www.mvh.allamkincstar.gov.hu címen érhető el. Az Elektronikus ügyintézés alkalmazás megnyitását követően az Általános ügyintézés / Támogatáshoz kapcsolódó iratok elektronikus beküldése menüpont alatt. 

A határidőn túl vagy papíron, e-papíron benyújtott hiánypótlást nem fogadhatjuk el. Ha az ügyfél / meghatalmazott nem nyitja meg a hiánypótló végzést az ügyfélkapus tárhelyen, 14 nap után beáll a kézbesítési vélelem, a hiánypótló végzést kézbesítettnek kell tekinteni. Amennyiben nem érkezik be hiánypótlás / határidőn túl érkezik be / papíron / e-papíron érkezik be, azt a kérelem bírálatnál nem vehetjük figyelembe. Ha a hiánypótlás az egész kérelmet érinti, hiánypótlás hiányában a kérelmet el kell utasítanunk, vagy ha csak néhány egyedet érint, részben helyt adó határozatot kell hoznunk. 

Szeretném kérni, hogy hívjátok fel az ügyfelek figyelmét, ha van erre megfelelő fórum nálatok, hogy figyeljék az ügyfélkapus tárhelyet és határidőben teljesítsék a kért hiánypótlásokat, nehogy ilyen banális hiba miatt ne tudjuk valakinek jóváhagyni a támogatását. Szerencsére nincs sok hiánypótlás egyelőre, remélem marad ez a tendencia.”