Szakmai elismerés a 79. OMÉK-on

A 2019. szeptember 26-29. között került sor a 79. OMÉK-ra, amely az elmúlt évektől eltérő filozófiával került megrendezésre. A kiállítás a hidegvérű lótenyésztők számára is bemutatkozási lehetőséget biztosított. A fajtát a következő tenyésztők képviselték:

  • Nagy Ferenc, Tiszaföldvár
  • Pekár László, Pereked
  • Bisztricz Lajos, Hobol

Általánosságban az idei OMÉK-ra az volt a jellemző, hogy a fajtaegyesületeknek kevés tenyészállattal volt lehetőségük megjelenni, így nem került sor tenyészállat bírálatra. Ez az elmúlt évekhez képest szokatlan volt tenyészőink számára. A napi programokban a nagyközönség számára bemutatták és ismertették a fajtákat, így a magyar hidegvérű fajtát képviselő tenyésztők is naponta felvezették a kiállított tenyészállataikat.
A kiállított lovak:

  • 5446 Percheron – 16 Albán (kiállítója Nagy Ferenc, Tiszaföldvár)
  • 5793 Pereked – 148 Legény (kiállítója Pekár László Pereked)
  • HV12113 – Regina (kiállítója Bisztricz Lajos, Hobol)

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége OMÉK különdíjat adományozott az elmúlt évek kiemelkedő tenyésztőszervezeti munkája elismeréseként a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesületnek.

5446 Percheron – 16 Albán (fotó: Haga Zsuzsa)

 

5793 Pereked – 148 Legény (fotó: Haga Zsuzsa)

 

HV12113 – Regina (fotó: Haga Zsuzsa)

 

MÁSZ OMÉK különdíja az elmúlt évek kiemelkedő tenyésztőszervezeti munkája elismeréseként.              (balról: Baranyai Sándor, Zászlós Tibor, Kassanin Milán, Farkas Sándor) (fotó: Kiss Krisztina)