Negyedik alkalommal került megrendezésre Bőszénfán a hidegvérű tenyészállat jelöltek aukciója

  1. november 9-én került megrendezésre a Kaposvári Egyetem hidegvérű ménesében Bőszénfán az immár hagyományosnak mondható hidegvérű tenyészállat jelöltek aukciója.

Habár az időjárás nem volt igazán kegyes a szabadtéri rendezvényhez, ennek ellenére sokan kilátogattak a helyszínre.

A látogatók és árverezők között nem csak hazai tenyésztők és a hidegvérű fajta kedvelői jelentek meg, hanem Romániából, Horvátországból, Szerbiából és Lengyelországból is érkeztek érdeklődők.

Az aukción 29 felkínált egyed került elővezetésre, amelyből 11 egyed a Kaposvári Egyetem 18 egyed pedig a magántenyésztők tulajdonát képező tenyészetekből származott.

Tízen licitáltak és 17 egyed talált új gazdára. A legmagasabb áron a Kaposvári Egyetem fiatal Hargita nevű fekete kancája kelt el, 560.000,- Ft-ért.

Ez a rendezvény – az árverésen kívül – egyben egy szakmai összejövetel is, ahol az érdeklődők és a fajtát tenyésztők hazai és szomszédos országbeli képviselői megismerhetik egymást és tapasztalatot cserélhetnek.

Az idei árverés azt erősíti, elsősorban a tenyésztők számára, hogy a leendő tulajdonosok a jobb küllemű egyedeket keresik, azokra tesznek ajánlatot, a gyengébb küllemű kategóriába sorolható egyedek kevésbé eladhatók.

fotó: Lang Róbert

fotók: Haga Zsuzsa