Emlékeztető az őshonos pályázatokkal kapcsolatban!

Kedves Tenyésztők! Nem lehet elégszer ismételni!

Az őshonos kancatámogatásban részt vevő kancák vállalt szaporulatának ellenőrzése ugyan csak az ötödik év végén lesz, de az évek során megszületett csikók tartásának bejelenéseit folyamatosan meg kell tenni. (A kancák bejelentését remélhetőleg minden tenyésztő megtette!)Nehogy az ötödik évben kelljen visszamenőleg keresni a már eladott csikókat, és azok adatait.(A vonatkozó jogszabályok is bejelentést írnak elő, nem csak a pályázók, hanem minden, még az egyetlen lovat tartó gazdák részére is.)

A LÓTARTÁS BEJELENTÉS AZ ALAPJA AZ ŐSHONOS PÁLYÁZATI KIFIZETÉSEKNEK!!

A tartásbejelenőket a NÉBIH honlapjáról lehet letölteni Lófélék egyedbejelentő lapja – Tartás kezdete/vége bejelentő néven:

http://portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/allat/nyomtatvanyok

A küldeményeket ajánlva adják fel, a 1537 Budapest pf.: 407. NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságra címezve, és ha lehetőség van rá, készítsenek másolatot az otthoni “irattár” számára, hogy a bejelentésnek nyoma maradjon, így elkerülhető lenne a felesleges dupla bejelentés, vagy a bejelentetlen ló.

Csikó esetén, különös tekintettel azokra, akik pályáznak, akkor tudják bejelenteni a szaporulatot, ha az jelölésre kerül, tehát megkapja az azonosítóját. Ez 6 hónapos és 1 éves kora között kell megtörténjen. Ekkor lehet megtenni (visszamenőleg)a bejelentést. A tartás kezdete a csikó születési dátuma.

MINDEN ESETBEN ÜGYELJENEK A HELYES DÁTUMRA: ÉV-HÓNAP-NAP!!!

Nem elégséges a 2017 tavasza, vagy a 2017 06 hó közepe megnevezések használata. Amennyiben a csikó választás után eladásra kerül, a “tartás kezdete bejelentővel” együtt meg lehet küldeni a “tartás vége bejelentőt” is, akár ugyanabban a borítékban.

Amennyiben további kérdés merülne fel a fentiekkel kapcsolatban, keressék az egyesületet az ismert elérhetőségeken.