Tájékoztató az Államkincstár tájékoztató levelével kapcsolatban

Kedves Tenyésztőtárasak!

Bizonyára többen megkapták az Államkincstár figyelem felhívó levelét!

Ez nem jelent mást, minthogy győződjön meg a pályázó tartó arról, hogy eleget tett-e a tartás bejelentési kötelezettségének.

Kérünk mindenkit, hogy ne bombázzák igazolás kéréssel a nyilvántartó hatóságot, mert az Államkincstár közvetlenül kér adatokat, és ezt nem a pályázónak kell közvetlenül igazolnia.

Az adatok ismételt (duplikált) bejelentése is kerülendő, tehát csak olyan lovat jelentsenek be tartásba, amelyiknek a valamiért elmaradt az adminisztrációja.

Aki minden kötelezettségének eleget tett, annak nem kell tennie semmit. (A levél tájékoztatás, nincs cselekvési kötelezettség!!!!)

Akinek ezek után információra van szüksége, az ne a levélben található telefonszámot, hanem az Egyesület elérhetőségeit hívja!

Kassanin Milán ügyvezető elnök: 30/277-1907
Baranyai Sándor társadalmi elnök: 30/962-1254

E-mail elérhetőség: kassaninmilan@gmail.com

Fajta története

A hidegvérű ló rövid története Magyarországon

A hidegvérű ló megjelenése a Kárpát-medencében nem tisztázott, de még ma is gyakran vitatott kérdés. Az ilyen fajta ló már a középkorban is élt e területen, amely feltehető, hogy hadizsákmányként került hozzánk. BÖKÖNYI (1962) ilyen csontanyagot említ Tiszalökről „egy metakarpust, amely 154 cm magasságú lóból származik” Ez azonban csak kivételes eset lehetett.

További részletek