A Magyar hidegvérű lótenyésztők sikeresen szerepeltek a XXVIII. debreceni Farmer Expon

A magyar hidegvérű fajta közkedveltségét mutatja, hogy a lelkes tenyésztőinek köszönhetően rendszeresen megjelenik az ország különböző helyszínein megrendezett kiállításokon.
A Farmer Expon Debrecenben, mely 28. alkalommal került megrendezésre 2019.08.15-08.18 között, a kiállításon résztvevő három tenyésztője által kilenc egyeddel képviseltette magát a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület.
Tenyésztők, kiállítók:
Nagy Ferenc, Tiszaföldvár-Homokrét
Árvai Ágoston, Nagykáta
Szabó Csaba, Debrecen

A kiállításon megjelent lótenyésztők a Farmer Expo szervezőinek és az Egyesület különdíját vehették át, valamint Nagy Ferenc a magyar hidegvérű ötös ménfogat színvonalas bemutatásáért az MLOSZ különdíját is megkapta.

A magyar hidegvérű lótenyésztők a lovasprogramok keretében fajta és fogat bemutatón, kötél és rönkhúzó versenyen sikeresen népszerűsítették a fajtát.

Kassanin Milán

Fajta története

A hidegvérű ló rövid története Magyarországon

A hidegvérű ló megjelenése a Kárpát-medencében nem tisztázott, de még ma is gyakran vitatott kérdés. Az ilyen fajta ló már a középkorban is élt e területen, amely feltehető, hogy hadizsákmányként került hozzánk. BÖKÖNYI (1962) ilyen csontanyagot említ Tiszalökről „egy metakarpust, amely 154 cm magasságú lóból származik” Ez azonban csak kivételes eset lehetett.

További részletek